Asiat liikahtivat eteenpäin ja niinpä tietysti pysähtyivät sopimukseen, asiakkaaseen ja sen jälkeen on vielä byrokraattinen oma sisäinen prosessi. Meille keinotekoisesti tehty kvartaalipaine näyttää, että minulla on aikaisemman loppuvuoden sijaan 2,5 viikkoa aikaa saada ne maaliin tai minua rangaistaan asioiden hitaudesta. Väsyttää. Valvon ja mietin yöllä, että olenko oikea ihminen tälle positiolle kun näin ahdistaa. Yritän pysäyttää ajatuksen, mutta jollain lailla sisäinen paine ajaa minua kysymään onko tämä se matka, josta haluan elämäni viimeiset käytettävissä olevat 15 työvuotta nauttia. Vai voisiko se työmatka olla jotain muuta, sellaista, jossa puhkuisin yhä intoa ja tuntisin ratkaisevani asiakkaan ongelmia. Minä kun en lähtenyt lukemaan sitä lakia vaan opiskelemaan jotain aivan muuta.

Korona-ajan mietteitä varmaan, koska en ole käynyt taas työpaikalla naismuistiin. Kukaan kollegoista ei ole vahvistanut minua vuorovaikutustilanteessa ja etänä voimaannuttaminen on jotenkin ontuvaa. Vaikka kyllä sitäkin välillä tapahtuu. Itse vaan mietin, että kuinka paljon sitä voi pyytää itselleen vaikuttamatta ruikuttajalta. Haluaisin näyttää pomon silmissä yhä siltä kun oisin se "right person at the seat" . Varmuuden vuoksi. Jos tämä ahdistus meneekin huomenna ohi. Onhan tulossa kesä ja Korona-rokotukset. Ehkä minulla on vain tavallista heikompi psyyke. Ja luonne, jossa yritän kannustaa muita sen sijaan että itse narisen, sillä kun narisen se hävettää ja nyt hävettää jo lähes kokoajan. Tosi vaikea tehdä työtä kun on kokoajan anteeksipyytävä olo.

Siis taas mietin, että miten katkaista kierre. Miten nousta, poimia tärkeimmät ja suunnata katse tulevaisuuteen. Ja tuntea siitä tyytyväisyyttä ja innostusta. Onhan tätä nähty jo ennen Koronaakin. Tajusin muuten, että tämä helvetin rankka byrokratia tarkistuksineen on luotu meille ainakin osittain Koronan vuoksi. Koska meiltä puuttuu se vuorovaikutus, johto ei luota kotona puurtaviin, vaan haluaa tarkistuttaa tai tarkistaa asiat itse. Kaikkialla sama meiniksi, näin epäilen. Koitetaan nyt vaan sopeutua.