Ensimmäinen työviikko oli velton, oudon masentavan maanantain jälkeen suorastaan hengastyttävän mielenkiintoinen. Yrityksen johto suunnilleen kirjoitettiin uusiksi. Koin asian positiivisena, vaikkakin likavesien mukanaa pakkaa menemään myös hyviä tyyppejä. Toivoisin kuitenkin, että hyvä henki ja ennen kaikkea se we can, I can -meininki olisi selkeämmin aistittavissa myös meissä työmuurahaisissa. Jos se uupuu, ahkerat ihmiset vaihtavat oma-aloitteisesti työpaikkoja. Kun näin käy, jotain on pakosti pielessä, vaikka edellytykset vaikka mille hyvälle olisivat olemassa myös tässä meidän organisaatiossa. Hyvä kun joku huomasi johdossa sen ja korjausliike aloitettiin.

Lisäksi ensimmäinen työviikko toi minulle henkilökohtaisesti todella yllättävän bonuksen. Unohdan aina sen, että kun kerran tyhjennät pajatson ja teet kunnon hyvän vuoden, siitä sataa laariin vielä kauan sen jälkeenkin kesälomarahojen yms. muiden muodossa. Ja nämä edut konkretisoituvat juuri silloin, kun itse jo voihkit uusien, vielä mahdottomilta näyttävien haasteiden parissa ja mietit tuleeko tästä ikinä mitään. No nyt kävi taas juuri näin. Sain jälkikäteen viime viikolla vielä lisä-bonuksia liittyen hyvään viime vuoteen ja sitä edeltävien vuosien panokseeni tietyn asiakkaan kanssa. Olin hyvin tyytyväinen työntekijä viime perjantaina. Vaikka aherruksesta palkittiin rahalla, ei se ollut se raha, vaan se, että myös budjetissa näkymätön väsymätön sitkeä työ nostettiin oikeasti näkyväksi. Juu, kyllä minä kirjoitin siitä keväällä konkreettisen listan, kun huomasin, että asiaa pohdittiin. En ole naiivi. Kuka minut nyt huomaa, jos en itse avita tekemällä asioita näkyväksi ja luettavaksi. Se ei vähennä tyytyväisyyttäni. Onni ja ansio, kyllä minä tiedän, että molemmilla on paljon tekemistä tässä elämässä sen kanssa, miten menestytään. Ensin on onni, että juuri sinä satut paikalle juuri silloin kun tilanne on päällä ja sitten on ansio, tartut tosiaan asiaan, tajuat sen arvon ja viet sitä eteenpäin kohti maalia sitkeästi. Mitä se kenellekään kuuluu, epäilitkö matkalla noin 20 kertaa sitäkin casea ja onnistumisen mahdollisuutta. Se meni lopulta maaliin ja voitto tuli. 

Tänään palaa töihin myös esimieheni. Odotan jännityksellä fiiliksiä. Johdon vaihtuminen koskettaa häntä enemmän kuin minua. Lisäksi ehdin jo saada konkreettisia myyntiyrityksiä käyntiin viime viikolla, joten sparrausta ja hyväksyntä-kierroksia tarvitaan. Oikeasti, voiko elokuisena maanantaina olla näin hyvä työvire?