Maanantai-aamu alkaa HR:n läpikäymisellä.Onko lisää irtisanoutuneita? Ja onhan niitä. Myynnin henkilökunnalla, siis potentiaalisilla kilpailevilla joukkueilla ei ole minulle henkilökohtaisesti väliä, koen vaan hyväksi jos saan enemmän tilaisuuksia. Tuotekehityksen lähtijät kohauttavat kuitenkin mieltäni. Luottopelaajat vuosien varrelta, itseäni fiksummat kaverit, mitä tämä nyt tarkoittaa...

Elämähän on täynnä ovia, jotka aukaista ja polkuja, joita seurata. Ikä kaventaa kuulemani mukaan mahdollisuuksia, kuulemani, koska en ole sitä henkilökohtaisesti kokenut. Olen ollut tässä samassa tehtävässä jo niin kauan. Viimeisen vuoden aikana aika monta ikätoveria meiltä on lähtenyt eteenpäin. Kai heillä on ollut sitten kysyntää tai he hakevat mahdollisuutta yhä kehittyä. Joka kerta palaan itse miettimään omaa valintaani. Siitä on ainakin 7 vuotta kun kävin viimeksi edes työpaikkahaastattelussa ja ilmoitin harkintani jälkeen, etten jatka prosessia. Silloin hain itselleni innostusta, tuntui, että meillä olin leipääntynyt. No joo, ehkä tämä tuntuu aikalailla samalta nytkin. Innostun, jos saan asiakkaan innostumaan. Vaihtuuko se sitten kuitenkaan ratkaisuja vaihtamalla. Vastaus on ehkä ei. 

Mutta aina parhaat lähtevät ensin.Tai: Kysytyt. Helposti kyllästyvät. Nälkäiset. Tyytymättömät. Sopeutumattomat. 

Turha minun on spekuloida, jos itse en ole nyt mitään niistä. Haluaisin saada tältä vuodelta vain oman toimintani kunnolla käyntiin ja nähdä, että mahdollisuuksia täyttää tavoitteet taas on. Niin kauan, kuin Koronan kaltaisia pilviä on taivaalla, on vaikea nähdä eteenpäin ja aurinkoon. Maailma muuttuu ja meidän on selvittävä, jos haluamme jatkaa. Jos taivaalla on pilviä, ehkä on hyväksi, että tuotekehitystä katsotaan tuorein silmin. Niinkuin myyntiäkin.Vaikka meitä muurahaisia ärsyttäisi tempoilu ja samojen asioiden toistuminen säännöllisissä sykleissä. Siis asiathan toistuvat vain niille, jotka kuluttavat penkkejä tarpeeksi kauan. No ainakin tiedän, mikä ei viime kerralla toiminut, joten osaan suhteutua suunnitelmiin itsekin tuoreemmin.

Ääh, kuulostan ihan paskalta. Siltä, että olen vain tyytyväinen siihen, että minulla on työpaikka ja tehtävä. En yhtään dynaamiselta enkä tuoreelta. No, tällä on mentävä.