Olen niin kypsä siihen, että meidän organisaatiossa markkinointi, ylin johto ja myynnin reaalielämä ovat nyt alkaneet elää jokainen täysin omaa elämäänsä. Mitä ihmettä? 
Meillä on jo koko vuoden kehitetty ja myös ennakkomarkkinoitu näyttävästi uutta tuotetta. Myynnin reaalimaailmassa asiakkaat olivat siitä aluksi, joskus vuosi sitten, kiinnostuneita, mutta meitä tukevat ratkaisuntekijät jättivät sen aina pois ratkaisuehdotuksista, vedoten siihen, että se on kesken. Myynnistä sitten annoin vain lisätietoja ja kehoitin odottamaan. Ratkaisuiksi tarjosimme kuitenkin olemassa olevia tuotteitamme. Myyntisyklit ovat tunnetusti tosi pitkiä, joten myynnissä yritän pitää palloja ilmassa ja aina välillä jotain saada aikaiseksi. Aloin löytää hyviäkin argimenttejä, miksi tämä mullistava kungingastuote ei tule osaksi tätä ratkaisua.Tarjouskilpailuihin mennään yhteisillä sapluunoilla, ei näitä myynti keksi, eikä häröile. Myynti kuitenkin selittää monta asiaa. Ja myynnin valta näköjään meillä ymmärretään täysin väärin.
Kun uuden tuotteen syntyminen alkoi olla lähellä, Markkinointi kiihdytti kampanjaansa. Ylin johto polkaisi liikkeelle tarjousta ja lanseerasi lopulta myyjille loppuvuoden kilpailun. Itse katsoin sitä, että ei voi olla totta! Ovatko ukot (sori mutta ovat tosiaan kaikki nuoria ukkoja) näin pihalla reaalielämästä. Koska olen viimeksi saanut itse myyjänä valita mitä tarjoan asiakkaalle tarpeisiin, kaikista minun ratkaisuehdotuksista on myynnin ratkaisuntekijöiden toimesta koko vuosi jätetty tämä ulos, pyydetty olemasta tarjoamatta tätä uutta tuotetta vielä "koska ei voi tietää koska se tulee ja miten se lopulta toimii". Vuotta on aikaa tänään kuukausi. Nämä loppuvuoden kaupat tehdään alkuvuoden alustuksista, joissa tämä tuote on jätetty ja selitetty viimeistään ulos kuvioista. Mitä tässä oikein kuvitellaan? Kuka fuskaa ja miksi? Aika noloa ukot. Mitä sekoilua. Opiskelkaa organisaation nykyprosessit, kiitos. Nostan kuitenkin hattua sille "myyjälle", joka kilpailun noin niinkuin vahingossa ehkä voittaa ja pokkaa palkinnon. Olisin voinut väittää vastaan minua ohjaaville itsekin, jos kilpailu olisi julistettu joskus 1/2 vuotta sitten.