Pyörin koko yön unen ja valveen rajamailla ja suunnittelin tämän päivän tapaamistani. Stressitaso kohosi kun pohdin merkityksiä ja piilomerkityksiä. Sanoja, joilla voisin nätisti, mutta tehokkaasti kertoa siitä hirveästä arviointivirheestä mikä on tapahtunut ja vihjailla jotenkin siitä, että joskus kaduttaa. Ei, kyseessä ei ole henkilökohtainen parisuhdekriisi, jossa minut on jätetty kylmästi. Vaan kyseessä on työasia, suomeksi sanottuna menetetty kauppa, jonka olen ilmeisesti kesäloman tarpeessa ottanut täysin henkilökohtaisesti. Asiakas haluaa tavata nenätysten, vaikka lopputulos on jo selvillä.  No enpä nyt tiedä kuinka hyvä olen yleensäkään häviämään, mutta nyt tökkii kunnolla kun tapaaminen on ihan konkreettisesti. Aikooko se kertoa miksi hävisin ja kehua vaihtoehtoa? Saanko minä mahdollisuuden kertoa mielipiteeni siitä,  kuka oikeasti hävisi ja kovasti? Pitkittynyt juhannuskrapula vai tavoitehakuinen myyntihenkilö, jolla on selkeä käsitys siitä miten muiden pitäisi asioista omaksi parhaakseen päättää?

 

Mitä tekee ryhtiliikkeetön nainen? Hmm. joko 8 tuntia kostosanat mielessä pyöriminen riittäisi? Olenko koskaan 49 vuoteni aikana vielä nähnyt kostoa, joka olisi toiminut paremmin kuin housuun pissaaminen pakkasella? Kuka voi ennustaa sitä, mikä oikea ratkaisu lopulta olisi ollut? Ja onko sillä lopulta minun kanssani mitään tekemistä? Enkö työasioissa ole aina ensisijaisesti työnantajani asialla. Eikö olekin hyvä kuulla miksi jäin toiseksi, tai kolmanneksi...Unettomuus ja stressi aiheuttavat monenlaisia ongelmia, joista muistan ainakin vyötärölihavuuden lisääntymisen. Onneksi mekko ei kuitenkaan tämän yhden yön jälkeen vielä kiristä pahemmin. Huono uni aiheuttaa myös humalan kaltaista olotilaa. Se muuten tuntuu selvemmin. Promillen humalassa on ennenkin kerrottu tosiasioita päin naamaa, mutta toisaalta promillen humalassa on myös tunnettu iloa, ystävyyttä, nousuhumalan kepeää intoa. 

 

Päivän tavoite tulee takaraivosta ja vakaumuksella. Se on saada "Pekka"(asiakkaan nimi muutettu, ehkä sukupuolikin) nauramaan tapaamisen aikana yhden kerran oikein kunnolla. Tehdään ikävästä tilaisuudesta mukava. Jos en saa olla myyjä tässä asiakkuudessa, niin koitanpa olla hetken pelle sitten. Päiväkin on niin kaunis ja kesäinen. Muutama aamu kesälomaan. Minäkin haluan nauraa.