Luin joskus kauan sitten, että lomalta täytyy palata todella varovaisesti. Ensin täytyy harjoitella toimistossa klemmareiden siirtelyä ja muuta yhtä kehittävää, ettei vaan tule lomalta paluusta stressi. No tietysti omalla kohdalla kaikki alkaa kuitenkin aina kertyneen sähköpostin läpikäynnistä. Sen jälkeen selasin organisaation tiedotteita ja opiskeluvaatimuksia. Ja yritin ymmärtää mitä ja miten kaikki on tässä lomani aikana muuttunut. Kaikenlaista jännää on taas ilmassa ja uusia toimintatapoja opiskeltavana. Joten klemmareiden siirtelyn sijaan yritän kesyttää loman aikana lähinnä dekkarikirjallisuutta suomeksi käsitelleet aivosoluni seuraamaan organisaation kansainvälisiä toimintatapoja ja käytäntöjä englanniksi. Haasteellista on.

Minusta oli kuitenkin hyvä tulla töihin juuri tänään. Ehdin varovaisesti tottua taas tähän itselleni jollain tavoin yhä vieraaseen kommunikaatiotapaan ja tähyillä rauhallisesti horisonttiin. Ehdin pohtia ratkaisuamme ja asiakaskuntaa. Tutustua heillä tapatuneisiin muutoksiin. Vääntää itselleni rautalangasta oman ajatukseni siitä, mitä teen. Voisinkohan tähän käyttää klemmareita, vai onko klemmari itseasiassa metafora jollekin? No anyway, sopeutua työelämään ennenkuin somenatiivit nerokollegani saapuvat työpaikalle ja käyvät innokkasti käsiksi töihin. Ennenkuin hämmentävä kilpailutyöyhteisömme herää. Josko tässä saisi kehitettyä itseään ja ymmärtäisi alati päivittyvän tuotteemme päälle taas jotain. Paljon liikkuvia osia, paljon solmuja, joiden päät täytyy solmia entisiin ja paljon asioita, jotka haluaisin tehdä kunnolla. Selvitäkseni tavoitteistani, jotka ovat kyllä korkeat ja vielä aika kaukana näpeistäni. Mutta sellaistahan se työelämä on kun yritys kasvaa ja kehittyy ja minä vanhenen. Tulee paljon asioita jotka kehittyvät ilokseni ja toisia kehitysaskeleita, jotka vievät historiaan tavat joista en millään haluaisi luopua, mutta on pakko.

Minä keskityn vanhaan viisauteen, erottamaan työelämän virrassa asiat. Sopeutumaan siihen, mihin en voi itse vaikuttaa ja vaikuttamaan siihen, mihin kysytään mielipidettä Webropolin lomakkeella. Näin ihmeellisen nöyränä siis aloitetaan kesäloman jälkeen hui.  :0I